2014-03-28 17:25:44• hírek • Bertici Kinga

A hét receptjei

Burgonyás kenyér sajttal és sonkával

Hozzávalók:

20 dk tört burgonya, 30 dk fehérliszt, 5 dk sonka, 5 dk sajt, 1 csokor metélőhagyma, 1 tk őrölt kömény, 5 dk szárított élesztő

Elkészítés:

Kavarjunk össze minden hozzávalót, dagasszuk 10 percet, az utolsó fázisban adagoljuk a sonkát és a sajtot. Kelesszük 40 percet, majd tegyük 230 fokos sütőbe. 30-40 perc alatt szép aranybarnára sül.

 


Barnasörben sült csülök lila pároltkáposztával

Hozzávalók a csülökhöz:

2 db csülök, 4 babérlevel, 1 k mustármag,  szemes bors, só, 4 cikk fokhagyma, 1üveg sör

Hozzávalók a lilakáposztához:

1 kisebb fej lilakáposzta, 2 k cukor, 1 k köménymag, só, bors

Elkészítés:

A csülköt odatesszük főni a baberlevéllel, sóval, borssal. Miután megfőtt, óvatosan kiszedjük és a zúzott fokhagymával jól átkenjük, ráöntjük a sört, majd 200 fokos előmelegített sűtöben sütjük 60 percet.

A káposztát legyaluljuk, majd az olajat felforrósítjuk és beletesszük a cukrot, hagyjuk, hogy karamelizálódjon. A káposztat beletesszük és megkapatjuk, hozzáadjuk a köményt, sót izlés szerint. Kevés vízzel felöntjük és pároljuk, amíg jó puha nem lesz.


Extracsokis muffin

Hozzávalók:

4 tojás, 4 kanál cukor, 3 kanál liszt, 1 kanál kakaó, 5 dk vaj, 1 sütőpor, 10 dk 85% kakaó tartalmú csoki, 10 dk tejcsoki, 5 dk fehércsoki a tetejére

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kihabosítjuk, a sárgáját a sütőporral. A 85% kakaó tartalmú csokit és a vajat megolvasztjuk, a tejcsokit osszedaraboljuk nagyobb darabokra. A sárgáját a fehérjével összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a kakaót és a megolvasztott csokit. Formába rakjuk és a tejcsokival megszurkáljuk, a fehércsokival pedig megszórjuk. 170 fokos előmelegített sütőben sütjük 20-25 percet.

Jó étvágyat!

Még több receptért látogasd meg a receptek.szatmar.ro receptes oldalunkat.

Bertici Kinga

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: